woensdag 17 oktober 2007

Zuid Virginia: TV in Shenandoah National Park

Hoe belangrijk is televisie voor de gemiddelde Amerikaan?

Het was dan eindelijk zo ver... na twee avonden hard drinken met Mark Maathuis en neef David Kruijff, konden we dan eindelijk aan de afreis richting ons langbeloofde rustgevende weekeinde beginnen....

Al keuvelend bespraken Mark en ik de wereldproblemen zover als mogelijk gezien de korte afstand tussen de kruising van 7th street en E-street in North East DC (ja ik ken de termen inmiddels) en Union Station. Aangekomen op het station huurden we een auto waarmee we de familie Kruijff DC ophaalden. David, Tugba en Nathaniël, het Deense neefje van Tugba.

Een rustig weekeind, ja dat zou het worden. Een heerlijk berghuis in National Park Shenandoah, geschikt voor een mannetje of 20. Omdat we ook nog de boodschappen zouden doen voor de groep en een kilometer of 20 aan files meepakten zouden we in het donker arriveren. Onderweg diende zich in ieder geval voldoende maaltijd aan... Een paar grote bumperklevers in de vorm van hertenvlees. De beesten schrokken zich natuurlijk rot, onze bestuurder Mark ook. Ik hoef vast niet te vertellen dat we het niet konden vinden en dat we 3 uur later arriveerden dan gepland.

Goed, na de maaltijd te hebben bereid kwam ik er achter dat ik een "minor detail" was vergeten. De pasta. Vrij essentieel als het gerecht pasta Bolognese is. Niet piepen, het mocht de pret niet drukken. De pasta saus was prima met een gebakken bagel.

Rond een uur of 11PM arriveerden de andere medebewonders van onze riante stulp. De eerste zonnestralen dienden zich eerder aan dan ik had gedacht... vlug naar bed.

Nieuwe dag, nieuwe kansen! Kanoën op de River Shenandoah bleek echt een waar wonder. Zo mooi, zo rustgevend en zo relaxed voor een groep mensen die eigenlijk niet fit waren. Een frisse duik deed wonderen en het werd een zeer geschikte dag. En wat is het toch heerlijk en vooral inspirerend om nieuwe en fijne mensen te ontmoeten!

Waarom nou de vraag waarom televisie belangrijk is voor de gemiddelde USA bewoner? Als je nadat je 300 miles hebt gereden vanuit DC het belangrijk vind om midden in het bos nog het Fox news te kijken, is TV waarschijnlijk essentieel. De kip of het ei.... wie installeerde het apparaat midden in het natuurpark en wie wil er naar kijken?

(klik op: TV in the woods of Shenandoah)

Shenandoah is hoe dan ook top, TV of niet. Dat we nog een vuur hebben gemaakt en tot diep in de nacht hebben genoten/gedronken en dat we de volgende dag in grotten hebben gezworven en eigenlijk wel blij waren dat het rustgevende weekeinde voorbij was omdat we kapot waren, maar wel ENORM hebben genoten... dat hoef ik natuurlijk niet te vertellen....

Klik voor de foto's: Shenandoah

Geen opmerkingen: